SÜRDÜRÜLEBİLİR KÜLTÜREL MİRAS

MİNİK ÇEVRECİLER SINIFI SÜRDÜRÜLEBİLİR KÜLTÜREL MİRAS PROJESİ

Okulumuz minik çevreciler sınıfı 2022-2023 eğitim öğretim yılında başlattıkları sürdürülebilir kültürel miras projesi kapsamında  öğretmenimiz  Ayşegül Özgüray rehberliğinde 20 çocuk ve ebeveynleriyle birlikte çıktıkları proje serüveninde;

1. BASAMAK:

Çocuklarımız güzel ülkemizin farklı şehirlerine giderek fotoğraflar ve  videolar çekerek, çektikleri videoları,  getirdikleri o şehre ait ikramları arkadaşlarına ve okulumuz personellerine tanıtım yaparak ikramlarını ve farklı lezzetleri  tatmak için  fırsat yarattılar. Denizli, İzmir Isparta, Burdur, Aydın, Ankara, Kocaeli, Hatay, Ordu, Çanakkale, Erzurum, Artvin, Konya, İstanbul, Muğla  gibi  birçok İl tanıtımı bu proje kapsamında  gerçekleşirken  ikramları ile akıllarda yer ederek  kalıcı öğrenmeyi de desteklemiş olduk.

2.BASAMAK:

Kültürümüze ve tarihimize adını  yazdıran  nice  kahramanlarımızı, liderlerimizi, yazar, tiyatrocu, mimar, sinema  aktörleri,  pilot,  bilim  insanı gibi  önemli isimlerin hayatlarını  araştırdılar. Bu araştırma neticesinde öğrendiklerini, sınıfımızda okulumuzda kostümleri  ve hayat hikayeleri ile anlatmaya  ve canlandırmaya  çalışan  minik  çevreciler  sınıfı bazen eğlenceli , bazen duygulu,  gururlu anlar yaşadılar. Mustafa Kemal  Atatürk,  Zübeyde Hanım, Mehmet Akif  Ersoy,  Mimar Sinan, Mevlana, Yunus Emre, Naim Süleymanoğlu,  Nasrettin Hoca,  Şerife Bacı,  Kara Fatma, Halime Çavuş, Sabiha Gökçen,  Hürkuş, Türkan Şoray, Emel Sayın,  Tarkan, Fatih Sultan Mehmet,  Ayşe Begüm  Onbaşı, Adile Naşit gibi  bir çok ünlüyü  tanıdılar.

3. BASAMAK:

Nerede o eski bayramlar  diyerek  Ayşegül ÖZGÜRAY öğretmenimiz çocukların adına mendil işleterek harçlıklarını ve şekerlerini de  vermeyi unutmadı sınıfa davet edilen anne, baba, anneanne, dede büyükanne, büyükbaba gibi aile büyükleri de ellerinde şeker çikolata ve harçlıklarla  sınıf etkinliğine  katılarak  çocuklarımıza nerede o eski bayramlar diyerek bayramlaşma etkinliğini hatırlattılar.